Adem excellent lucht dag in, dag uit!

Gezonde lucht verhoogt de kwaliteit van leven. Het dagelijks inademen van schone lucht zorgt voor meer energie, een beter concentratievermogen en kan er zelfs voor zorgen dat je langer leeft.

Maar gezonde lucht in huis is niet vanzelfsprekend. Integendeel. De lucht in huis is vaak ongezonder dan daarbuiten. Een goed geïsoleerde woning biedt veel voordelen, maar bij gebrek aan goede ventilatie wordt vervuilde lucht (veroorzaakt door o.a. wassen, koken, douchen en uitademen) niet ververst en ontstaat er een ongezond binnenklimaat.

Dat moet anders vinden we bij Thermad. Met een breed scala aan innovatieve ventilatiesystemen willen wij gezonde lucht bereikbaar maken voor iedereen.

Wij maken van jouw thuis de beste plek om op adem te komen.

 

Onze ventilatieoplossingen zijn eindeloos:


-   centrale ventilatie met warmteterugwinning (afgekort: WTW)
-   decentrale ventilatie met of zonder WTW
-   ventilatie met of (NIEUW!) zonder toevoerkanalen

en zorgen voor excellente lucht in elke woon- of werksituatie:

-   van kleine ruimtes, zoals een enkele kamer, tot complete woningen
-   in appartementencomplexen, school- en kantoorgebouwen en zorginstellingen
-   Industriele Complexen
-   in nieuwbouw of Renovatie

Bovendien zijn de oplossingen uit te breiden met diverse modules, zoals onze Evap luchtbevochtiger en de Pure Induct. Onze experts zijn benieuwd naar jouw wensen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met ons op.

 

Balansventilatie met Warmteterugwinning


Balansventilatie met WTW is mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid toegevoerde en afgevoerde lucht even groot, in balans, is. WTW staat voor warmteterugwinning. De basis voor een ventilatiesysteem met WTW is een warmtewisselaar in het toestel. De wisselaar vangt de warmte uit de verbruikte afvoerlucht op en verwarmt daarmee de verse toevoerlucht. Op deze manier wordt de lucht die de woning binnenkomt gratis verwarmd tot ongeveer 18 °C. Dat levert een forse energiebesparing op, wat goed is voor het milieu en de portemonnee (gemiddelde besparing € 160 tot € 200,- per jaar).

Bij centrale ventilatie wordt de ventilatie vanuit één centrale plek geregeld. Het Flair of Renovent ventilatietoestel zorgt ervoor dat vervuilde lucht via afvoerkanalen uit de woning wordt afgevoerd en laat verse, gezonde lucht via toevoerkanalen de woning binnenstromen. Alle ruimtes in huis; keuken, woon-, werk-, slaapkamers en badkamer(s), worden vanuit één plek naar behoefte geventileerd. Alleen daar ventileren waar het wenselijk of nodig is? Dat is mogelijk met ons Vraaggestuurd Ventileren 2.0 systeem.

 

Decentrale Ventilatie


Bij decentraal ventileren wordt in elke ruimte een aparte ventilatie-unit geplaatst. Er is geen luchtkanalensysteem nodig. waardoor de installatie snel en eenvoudig kan worden gerealiseerd. Decentrale ventilatie is bij uitstek geschikt in compacte nieuwbouwwoningen en bij renovatie. Ook bij uitbreiding van een bestaande woning kan een aanbouw of losstaand bijgebouw eenvoudig worden voorzien van een eigen ventilatie-unit.

 

Zonder Toevoerkanalen


Dankzij ons innovatieve Multi Air Supply systeem kan centrale ventilatie met WTW nu ook worden toegepast in een woning zonder toevoerkanalen. Een groot voordeel, waardoor Multi Air Supply volop mogelijkheden biedt bij de duurzame renovatie van bestaande woningen. Bij toepassing in nieuwbouw levert dit systeem meer ontwerpvrijheid op en een besparing op de bouwkundige kosten. Geen ruimte voor toevoerkanalen in huis? Kies dan voor het stille en energiezuinige Multi Air Supply systeem. Door gebruik van de slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing wordt toch gezorgd voor een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte.

 

Slechte Ventilatie? Mogelijke Klachten.

We ademen 25.000 keer per dag en brengen maar liefst 80% van onze tijd binnenshuis door. De luchtkwaliteit in huis is van groot belang voor onze gezondheid, maar laat vaak te wensen over.

-  astma
-  luchtwegirritaties en allergieën
-  chronische verkoudheid
-  hoofdpijn
-  duizeligheid
-  vermoeidheid
-  concentratieproblemen

Bron: www.longfonds.nl