Mutatie+ Genk

Mutatie plus - Architect Urban Dots - Yzerstraat Genk

Mutatie + woningen zijn harmonieus gerenoveerde woningen met modulaire technieken in functie van levensloop, leefcomfort en energiebesparing. Het project Mutatie + is een IWT proeftuin woningrenovatieproject. Het doel is een opschaalbaar en reproduceerbaar renovatieconcept te ontwikkelen om zo tot betaalbare oplossingen te komen.

Voor de mutatie + woning wordt een BEN standaard nagestreefd.

Dit betekent een minimale energiebehoefte voor verwarming. Op de energiefactuur wordt het aandeel van sanitair warmwater wel groter. Het is dan ook voornamelijk in de warmwater productie dat besparing gehaald wordt en de duurzame energie belangrijk wordt.

Voor meer informatie:
https://www.kennisplatform-renovatie.be/wp-content/uploads/2020/03/1_Proeftuin-Mutatie-A4.pdf
https://www.kennisplatform-renovatie.be/artikels-proeftuinprojecten/

 

“De Ecocombi combineert verschillende disciplines in één compact toestel.

Door de unieke regeling en door het samenbrengen van alle componenten in één toestel wordt de kans op installatiefouten verkleind, boeken wij tijdswinst op de werf en is er een grote plaatswinst in de woning.”

De zonneboiler van 200L is het hart van het systeem. De opgeslagen warmte wordt gebruikt voor zowel de warmwatervoorziening, als voor het verwarmen van de woning. De opgewarmde lucht wordt verdeeld via de balansventilatie. Door gebruik te maken van de zonnecollectoren 60% bespaart wordt opwarm tapwater. Wanneer de zon onvoldoende warmte levert, wordt de boiler op temperatuur gehouden door een klein HR cv-toestel.

Naast de zonneboiler is de balansventilatie zeer belangrijk. Door de hoge energetische eisen moet de ventilatie zuinig zijn, maar daarnaast ook gezond en comfortabel.

Door toepassing van gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning wordt 80% bespaard ten opzichte van een traditioneel ventilatiesysteem. Bovendien is de binnenkomende lucht gefilterd, en is er geen last van buitengeluid of tocht.

Toestellen: Ecocombi (Zonneboiler/Renovent/HRE kombiketel)