Filters

Voor elke situatie het juiste filter, lucht zoals de natuur het bedoeld heeft!

De eerste stap naar een betere luchtkwaliteit wordt genomen door goed in huis te ventileren. Hiermee wordt continu verse lucht van buiten naar binnen gebracht en wordt de vervuilde lucht uit huis afgevoerd. De buitenlucht is meestal al beter van kwaliteit dan de lucht binnen.  Alles wat zich in huis op heeft gehoopt en al het fijnstof wat je binnen produceert door bijvoorbeeld koken, wordt op deze manier naar buiten afgevoerd.

Maar we willen natuurlijk voorkomen dat met die buitenlucht weer andere stoffen het huis binnenkomen. Hoeveel stoffen er naar binnen kunnen komen, hangt erg af van de omgeving. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken die de luchtkwaliteit beïnvloeden. Dit kan menselijke en natuurlijke oorzaken hebben. Verkeer, industrie en veeteelt kunnen veel fijnstof uitstoten, maar ook bij landbouw en bijvoorbeeld bij natuurgebieden langs de kust komt fijnstof vrij. Er zijn verschillende websites te vinden zoals VMM.be of Curieuzeneuzen waar je de luchtkwaliteit in jouw omgeving terug kunt vinden.

 

Het juiste filter kiezen

Er zijn daarom voor onze ventilatie- en luchtverwarmingsystemen diverse filters beschikbaar. Bij de keuze van een filter is het belangrijk om goed te kijken hoeveel een filter uit de lucht kan halen en welke filter voor jouw situatie en omgeving het meest geschikt is. In onderstaande tabellen maken we de vergelijking per filter en per deeltjesgrootte om overzichtelijk te maken welk filter voor welke situatie of omgeving geschikt is.

Om beter een beeld te krijgen waarop er dan juist gefilterd wordt, geven we ook even aan waarmee de deeltjegrootte ongeveer overeenkomen:

Standaard filters: voldoen in normale omstandigheden prima!

De ISO Coarse G4-filters, die in de Flair-serie of in andere ventilatietoestellen met WTW van Brink standaard geleverd worden, filteren de eerste vervuiling uit de verse buitenlucht. In normale omstandigheden en in schone gebieden voldoet dit filter uitstekend om de woning te voorzien van schone en gefilterde lucht.

 

Last van hooikoorts of allergieën? Met onze fijnstoffilters haal je in huis weer opgelucht adem

Heb je last van pollen, allergieën of woon je langs een drukke weg? Dan kunnen filters die net iets meer filteren dan standaard filters de oplossing zijn om gezondheidsklachten te verminderen. Daarom zijn er voor de Brink-ventilatiesystemen speciale fijnstoffilters ISO ePM1 (F7) beschikbaar die pollen en fijnstof nog beter filteren. Een fijnstoffilter filtert naast grofstof ook pollen en fijnstof uit de lucht. Hiermee wordt niet alleen je ventilatiesysteem tegen vuil beschermd, maar komt er ook gezonde en gefilterde lucht in huis. Deze filters worden ook wel pollenfilters genoemd. Een fijnstoffilter haalt 99% van de pollen uit de lucht.

 

Pure induct: extra krachtig filter, voor de allerkleinste deeltjes

Is dit nog niet voldoende, De Pure is een extra krachtige filteroplossing. Hiermee worden alle fijnstof en deeltjes gefilterd zodat de lucht zo schoon mogelijk je huis binnen komt. De Pure induct werkt op basis van ionisatie en haalt 100% van alle pollen en 99,94% van alle fijnstofdeeltjes uit de lucht. Dit filter filtert nagenoeg alle ultra-fijnstofdeeltjes, smog, roetdeeltjes, bacteriën en virussen. Hierdoor is de binnenlucht het meest optimaal gezuiverd en dus zo schoon en gezond mogelijk.