Tube One - Stralingsbanden

Energiebesparende stralingsbanden voor grote oppervlakte!

De stralingsmodule TUB ONE ® vormt een volledig modulair stralingscircuit dat de warmte doorheel het gehele gebouw verdeelt. De stralingssecties kunnen lineair zijn, horizontaal of verticaal gebogen, in T-vorm, Y-vorm, mono- of bi-tube in functie van het gebouw en het energieverbruik. De TUB ONE ® modules zijn verbonden met het special ontwikkelde HTGS-SYSTEEM, gepatenteerd door IMPRESIND. Het HTGS-SYSTEEM is vervaardigd zodat geen siliconen en/of schroeven nodig zijn. Deze oplossing zorgt voor de perfecte dichtheid van de voegen en compenseert de thermische uitzetting, zonder dat uitzettingsvoegen nodig zijn. Het HTSG-systeem maakt in feite de beweging van de leidingen mogelijk en vermijdt dat de stralingsmodules van het circuit gaan uitzetten . Deze oplossing staat garant voor meer veiligheid op de werkvloer en een grotere betrouwbaarheid van het industriële verwarmingssysteem.

 

 • Stralingswarmte
  Gerichte snelle en stille opwarming
  Energiezuinig tot 50% besparing
   
 • Brander staat buiten
  Horizontaal, of onder hoek
  Eenvoudig voor installatie en onderhoud
   
 • Gepatenteerd Koppelingen
  De banden volgen de structuur van het gebouw
  Verwarming door waar nodig
   
 • Hoge installatiehoogte
  Geen verlies werkruimte, veiligheid
  Geen verplaatsing stof of lucht
   
 • Sturing op maat
  Individueel of via BMS
  Zonale of globale sturing mogelijk
   


Installatie

De brander-unit van de TUB ONE ® stralingsband kan op het dak van het gebouw worden geïnstalleerd, bij een dakraam of een bijgebouw om de toegang van het stralingscircuit in het gebouw mogelijk te maken. Indien nodig is het mogelijk om rechtstreeks het dak of een andere constructie te kruisen zonder nodige aanpassingen. De brander kan bovendien onder 30° 45°, 90° of zonder hoek geinstalleerd worden.

 

Werking

TUB ONE ® is samengesteld uit een brander-unit en verschillende stralingssecties die op modulaire wijze met elkaar verbonden worden. Het circuit wordt aangepast aan de specifieke vorm van het gebouw om het thermisch comfort op de werkvloer te garanderen. Deze studie gebeurt bij IMPRESIND. De Brander-unit (aardgas of LPG) kan aan de binnen of buitenzijde het gebouw worden geïnstalleerd en verdeelt de warmte via een recirculatiesysteem dat de temperatuur van de stralingsbuizen constant op temperatuur houdt.

 

Sturing

TUB ONE ® stralingsbanden kunnen afzonderlijk bediend worden met een elektronische afstandsbediening of in groep via het INFRA ONE® (BMS of Modbus). De INFRA ONE® BMS maakt het mogelijk om tot 30 stralingskringen te besturen via een enkele bedieningsconsole (geplaatst in het hoofdschakelpaneel) en kan worden aangesloten op het BMS systeem. Met dit systeem is het mogelijk om elke stralingskring apart of per groep te bedienen, afhankelijk van de behoeften van het gebouw.

 

Montage Video: