Duurzaam Excellent Binnenklimaat door een goed onderhoud

"Een degelijk onderhoud voor een gezonde binnenklimaat en een goed werkende en energiebesparende installatie!"

Onze oplossingen zorgen voor een excellent binnenklimaat, dag in dag uit. Het zijn innovatieve systemen van topkwaliteit die met het juiste onderhoud zo’n 15 jaar goed kunnen blijven presteren. Schoonmaken, controleren en het toestel (opnieuw) laten afstellen. Het is met regelmaat nodig om een optimale, energiezuinige werking en lange levensduur van het systeem te kunnen garanderen.

Wij raden aan om elke 2 jaar een installateur te laten langskomen voor de HVAC installatie: de CV ketel, de balansventilatie, luchtverwarmig of koeling. één service-bezoek voor alle installaties is wellicht een optie. Er ook mogelijkheden voor een onderhoudsabonnement. Onze technieker zorgt voor een degelijk een aangenaam onderhoud en reiniging van alle onderdelen van het WTW systeem en kan deskundig advies geven bij vragen of specifieke wensen.

 

 

Onderhoud van een HVAC installatie is essentieel!

Een slecht onderhouden systeem is minder goed in staat om de lucht in een woning te verversen verwarmen of koelen. Een ventilatie bijvoorbeeld vervoert vervuilde lucht uit de ruimte naar buiten. Deze lucht is vervuild door bijvoorbeeld het uithangen van was, warm douchen, koken en ademhalen. Door het continu afvoeren van vervuilde lucht zal de werking van installatie na verloop van tijd afnemen. Tijdens een periodieke onderhoudsbeurt controleert onze technieker alle onderdelen van het systeem en zorgt ervoor dat deze terug optimaal werken.

Voor uw koeling of verwarming (op gas) bent u zelfs verplicht minimaal om de 2jaar een onderhoud te laten uitvoeren. Dit niet alleen om de gezond niveau van de binnenlucht te garanderen, de levensduur van de installatie te verlengen of het verbruik te minimaliseren. Maar ook om het vrijkomen van giftige stoffen te voorkomen. Laat dit dus tijdig uitvoeren.

 

Hoe vaak een onderhoud laten uitvoeren, voor een optimale prestatie?

Bij een onderhoudsbeurt wordt het hele systeem schoongemaakt en nagekeken. Bovendien worden de filters vervangen. Indien gewenst kunnen naast het toestel ook de ventilatiekanalen gecontroleerd en gereinigd worden, om ten alle tijde verzekerd te zijn van excellente lucht in huis.

 

WAT

HOE VAAK

DOOR WIE

Verwarming (Gas)

onderhoud en rapport

Per 2 jaar

installateur

Koeling

onderhoud en rapport

Per 2 jaar

installateur

Ventilatie

onderhoud en advies

per 2 jaar

installateur

Filters

vervangen

per jaar*

zelf of installateur

 

reinigen

elk kwartaal**

zelf

Ventielen

reinigen

per 2 jaar

zelf of installateur

Luchtkanalen

reinigen

per 8 jaar

installateur

* of vaker bij luchtwegproblemen en –allergieën
**bij nieuw- of verbouw eerst 1 tot 2 x per maand

 

Naast het reguliere onderhoud van de installatie adviseren wij om de luchtkanalen ook één keer per acht jaar te laten reinigen. Na verloop van tijd zullen de ventilatiekanalen in de woning vervuild raken met stof, schimmel en andere vervuilende stoffen. Door deze vervuiling zullen ventilatiesystemen niet optimaal meer werken. Schone luchtkanalen zorgen voor een betere luchtzuivering en een energiebesparing. Bij het reinigen van de ventilatiekanalen worden onder andere de uitlaatpoort en alle toevoerkanalen grondig gereinigd. Door de schone leidingen en afvoerkanalen zal het ventilatiesysteem weer optimaal werken!