Snel, comfortabel en een gezond aangenaam klimaat

Gezonde lucht én snel een aangename temperatuur in huis, zowel op koude als warme dagen? Een luchtverwarmingssysteem kan de woning niet alleen verwarmen, maar in veel gevallen ook ventileren en koelen. Met diverse modules wordt een systeem gebouwd dat het hele huis voorziet van excellente lucht én een behaaglijke temperatuur.

Bij luchtverwarming wordt warmte of koude getransporteerd via de lucht; het reageert snel, biedt veel comfort en is energiezuinig. De gewenste temperatuur in huis wordt veel sneller bereikt dan met vloer- of radiatorverwarming. Bovendien is het te combineren met een cv-ketel, een warmtepomp of zelfs hybride.

 

Waarom Luchtverwarming

- De gewenste temperatuur in huis, koeler of warmer, wordt snel bereikt
- Behaaglijke gelijkmatige verdeling van de warmte
- Warmte verdeling via Nauwelijks zichtbare luchtroosters in de vloer of aan de wand
- meer ruimte en vrijheid bij de woninginrichting dan radiatoren.
- Fluisterstil, zonder tocht, zonder geurtjes
- Energiezuinig, dus lagere stookkosten en lage CO2-uitstoot.
- Eenvoudig te bedienen en weinig onderhoud.
- Flexibel uit te breideneen optimale luchtverdeling per ruimte door CO2-sturing
- Te combineren met cv-ketel, een warmtepomp of hybride


Luchtverwarming: Direct of Indirect met elke Energiebron

Een luchtverwarmer is de basis van elk type luchtverwarming. De manier waarop de luchtverwarmer van warmte wordt voorzien verschilt per type en kan direct (in het toestel) of indirect (van buiten het toestel) zijn. Een luchtverwarmingsoplossing kan worden geinstalleerd op gas of elektriciteit (via het net of op zonne-energie) en in veel gevallen ook in combinatie met een cv-ketel, stadsverwarming of een warmtepomp.

Bij een Directgestookte luchtverwarmer wordt de warmte opgewerkt in het toestel zelf dmv gas of elektriciteit. Bij een indirect gestookte luchtverwarming wordt de warmte opgewerkt in een apart apparaat, bijvoorbeeld een CV-Ketel of Warmtepomp. Indirecte luchtverwarmers zijn compact en daardoor ook goed bruikbaar in kleinere ruimtes.


 

Luchtverwarming en ventilatie via dezelfde kanalen.

Voor alle soorten luchtverwarming geldt dat de warme of koele (tot 16°C) lucht via de (bestaande) luchtkanalen verspreid wordt en via roosters de verschillende leefruimtes binnenkomt. Onze luchtverwarmers zijn perfect te combineren met onze ventilatieoplossingen. Een extra kanalensysteem is niet nodig, omdat de warme (of koele), zuivere lucht wordt vervoerd door dezelfde kanalen.

Zoneregeling

Bij de installatie van luchtverwarming kunnen een of meerdere, onafhankelijk te regelen zones worden gerealiseerd; bijvoorbeeld een verdeling in woon- en slaapzone.